5x Koolhydraatarme airfryer recepten

Wij houden van gezond en koolhydraatarm, maar ook van snel en makkelijk. De meeste mensen hebben een lekker druk leven en een gezonde avondmaaltijd op tafel zetten is dan vaak best een opgave. Hoe makkelijk is om (bijna) al je ingrediënten in de airfryer te doen, ondertussen de vaatwasser uit te ruimen en een wasje te doen, en dan aan tafel te schuiven? De airfryer doet het werk voor je!

Eerder schreven we al over snelle traybake receptjes, nu is de airfryer aan de beurt. Je kunt van alles bereiden in het apparaat, dus ik heb een artikel voor je geschreven waar je inspiratie uit kunt halen en enkele recepten kunt vinden. Smakelijk eten!

PS. Iedere airfryer is anders en daardoor kunnen de baktijden afwijken. Een handige app hiervoor is NutriU, hierin kun je per apparaat de baktijden terugvinden. Verder is het bij de meeste recepten handig als je beschikt over een bakblik.

Fase 1

Gevulde paprika

Een paprika kun je lekker vullen tartaar, kip of ei. Voeg een uitje toe, rode peper, knoflook, paprikapoeder en wat peper en zout. Garneer met verse peterselie. Halveer de paprika en hol deze uit en vul met het mengsel.

De baktijd van een Philips airfryer xxl bedraagt 10 minuten op 180 graden.

PS. Ga in fase 1 voor een groene paprika. Een halve paprika weegt ongeveer 75 gram, dus als je iets meer dan helft gebruikt dan kom je precies uit op 100g.

Omelet met groenten

Nog zo’n recept waar je alle kanten mee uit kunt, want je kunt hier allerlei soorten groenten in verwerken die je lekker vindt, zoals spinazie, courgette, ui, champignons. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Kluts 2 eieren in een kommetje en voeg hier peper en zout en je favoriete groenten aan toe. Vet de bakvorm van je airfryer in met wat olijfolie en giet het ei erin. Bak de omelet in 8-10 minuten goudbruin.

Tip: maak ook eens een geitenkaas frittata. Voeg verse geitenkaas, tomaatjes, peper, zout en rode ui toe aan het geklutste ei. Vanaf fase 2B ook lekker met een theelepel (verse) pesto.

Lees hier hoe je een heerlijke Griekse wrap maakt, een lekker zomers recept!

Courgettereepjes met zeebaarsfilet

Een heerlijk licht receptje voor de mooie lentedagen vol frisse, Mediterrane smaken.

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 300 g zeebaarsfilet (of andere witvis)
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl verse tijm
  • 1 el verse peterselie, plat
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vers citroensap
  • 200 g courgette

Bereidingswijze:

Hak de knoflook, tijm en peterselie fijn en meng in een kommetje. Snijd de vis in acht gelijke stukken en leg in een andere kom. Meng met de helft van de olijfolie, de helft van het citroensap, de helft van het kruidenmengsel en peper en zout. Snijd de courgette in kleine frietjes en meng met de rest van de olijfolie, het kruidenmengsel, het citroensap en peper en zout. Leg de courgette in de mand van de airfryer en leg de zeebaars erbovenop. Bak 10 minuten op 180 graden.

PS. Lekker met een zelfgemaakt fris yoghurtsausje op basis van Griekse yoghurt 0% vet, verse peterselie, geperste knoflook en peper en zout. Of maak een fase 1 proof ‘guacamole’ door een halve (goed rijpe) avocado te prakken en te mengen met wat peper, zout en beetje citroensap.

Biefstuk met gegrilde asperges

Biefstuk kun je ook perfect grillen in airfryer. Probeer het eens met lekkere groene asperges. Leg de asperges in de grillmand en gril ze 5 minuten op 200 graden. Bestrijk de biefstuk met olijfolie en gril 4 minuten op 200 graden. Laat daarna nog 8 minuten rusten in de airfryer, waarbij het apparaat uitstaat. Serveer de biefstuk met de asperges.


Fase 2A

Groenteschotel met pittige garnalen

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 rode peper (of naar smaak)
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g garnalen
  • 2 el Kikkoman sojasaus
  • 1 cm verse gember

Bereidingswijze:

Blender de tomaat, rode peper, gember en de knoflook tot een gladde saus. Snijd de rest van de groente in kleine stukjes. Doe de garnalen samen met de groenten in het bakblik en bak 5 minuten op 180 graden. Doe dan de tomatensaus erbij en roer goed door. Bak dan nog 20 minuten op 170 graden. Schenk er op het laatste de sojasaus bij.

PS. Ook lekker om de PS. food & lifestyle noodles aan toe te voegen. Vergeet dan niet om de hoeveelheid garnalen te verminderen.

Benieuwd naar nog meer recepten? Binnenkort zal ik weer een artikel schrijven met koolhydraatarme airfryer recepten. Houd onze nieuwsbrief, Facebookpagina en Instagram goed in te gaten! Voor nu vast smakelijk eten 🙂 

Wil jij graag tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief