De belangrijkste invloeden van Omega 3-vetzuren

We zijn tegenwoordig steeds bewuster bezig met onze mentale gezondheid. We proberen quality time in te plannen voor onszelf en samen met vrienden of familie, we zijn ons ervan bewust dat het belangrijk is om te ontspannen en we proberen stress zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te verminderen.

Dit zijn onmisbare factoren voor een goede mentale gezondheid. Maar wist je dat hoe je je voelt in grote mate bepaald wordt door je voedingspatroon en hormonen? Dit brengt een grote kans met zich mee, want je voeding én hormoonproductie heb je grotendeels zelf in de hand aangezien het allemaal samenhangt met je levensstijl.

Gezonde voeding en je levensstijl spelen dus een enorm belangrijke rol in zowel onze fysieke als mentale gezondheid.

Hoe koolhydraten je stemming beïnvloeden

Dat een koolhydraatarm eetpatroon effectief is voor ons gewicht en positieve effecten heeft op onze algemene gezondheid, dat één ding dat zeker is. De afgelopen jaren komt er echter ook steeds meer wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat een teveel aan koolhydraten en suikers negatief is voor onze stemming en mentale gezondheid.

Dit heeft met name te maken met de bloedsuikerspiegel. Een koolhydraatarm eetpatroon zorgt namelijk voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Wanneer je bloedsuikerspiegel juist snel stijgt en daalt, geldt dit ook voor de hormonen in je lichaam.
Enorme pieken en dalen zorgen ervoor dat je lichaam het stresssyndroom adrenaline aanmaakt wat kan lijden tot symptomen als angst, prikkelbaarheid en concentratiestoornissen.

Een eetpatroon met wat minder koolhydraten zorgt voor minder pieken en dalen, in zowel je bloedsuikerspiegel als je humeur.

Invloed van eiwitten en vetten

Naast koolhydraten hebben eiwitten en vetten ook invloed op de hormonen die onze stemming beïnvloeden. Zo hebben zowel eiwitten als omega3-vetzuren een positieve invloed op de aanmaak van serotonine.

Serotonine is misschien wel het meest bekende geluk hormoon. Het bepaalt voor een groot deel je stemming en heeft daarnaast invloed op je slaap, zelfvertrouwen en emoties.

Serotonine wordt gemaakt uit een eiwit dat tryptofaan genoemd wordt. Tryptofaan vinden we met name in eiwitrijke producten als kip, kalkoen, zalm, eieren, noten, zaden en sojaproducten.

Om serotonine aan te maken heb je naast eiwitten ook vetten nodig, omega 3-vetzuren om precies te zijn. Dit proces gebeurt in je hersenen, en aangezien je hersenen voor maar liefst 60% uit vet bestaan hebben ze essentiële vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. Omega 3-vetzuren hebben een grote invloed op de aanmaak van serotonine. Een tekort aan omega 3-vetzuren wordt in verband gebracht met psychische klachten, waaronder depressie en concentratieproblemen.

De BalanceTest van het wereldwijde gezondheids- en welzijnsmerk Zinzino, is een vertrouwelijke, anonieme en wetenschappelijk onderbouwde droge bloedvlektest die u gemakkelijk thuis kunt doen. Het is een eenvoudige en doeltreffende manier om op de hoogte te blijven van uw essentiële vetten en uw huidige Omega-6:3 verhouding, en u kunt zo uw behoefte aan voedingssupplementen daarop afstemmen. Test elke vier maanden opnieuw om uw voor- en na-status te vergelijken, uw voortgang te volgen en schriftelijk bewijs te krijgen dat de supplementen effect hebben op uw lichaam.

Wat is de BalanceTest?

Een uitgebreide bloedtest om uw unieke vetzuurprofiel te bepalen, is een zinvolle manier om inzicht te krijgen in uw huidige gezondheidssituatie en de impact van uw levenskeuzes. De BalanceTest meet 11 vetzuren in het bloed, inclusief uw essentiële Omega-3 niveaus en geeft u zes verschillende gezondheidsmarkers, gebaseerd op uw Omega-6:3 meting – om uw gezondheid en voedingsbehoeften te volgen.

De test duurt slechts een paar minuten, de analyse wordt onafhankelijk uitgevoerd en uw resultaten zijn binnen drie weken bekend. Naast vitale inzichten in de Omega-6:3 balans in uw dieet, onthult het rapport ook de Omega-3 index van uw lichaam, de beschermingswaarde, de vloeibaarheid van het celmembraan en de mentale kracht. U ontvangt gedetailleerde, individuele aanbevelingen over hoe u een betere balans in het leven kunt krijgen door dieet en lichaamsbeweging. Gebruik uw testresultaten als een referentiepunt in uw gezondheidsreis om uw lichaam opnieuw in balans te brengen met hoogwaardige Omega voedingssupplementen zoals BalanceOil+. Dit voedingssupplement heeft 18, door de EFSA goedgekeurde gezondheidsvoordelen, die bijdragen aan een normale werking van de hersenen, het hart en het immuunsysteem.

500 miljoen mensen nemen Omega-3 supplementen en Zinzino’s database van vetzuur gedroogde bloedvlekmonsters is een van de grootsten ter wereld. 97% van de mensen die de BalanceTest doen ontdekken Omega-6:3 verhoudingen die uit balans zijn, totdat ze BalanceOil+ gaan gebruiken.

Wat wordt er getest?

De BalanceTest geeft u een nauwkeurige meting van 11 vetzuurniveaus in uw bloed. Dit zijn Palmitinezuur (PA), Stearinezuur (SA), Oliezuur (OA), Linolzuur (LA), Alfa-linoleenzuur (ALA), Gamma-linoleenzuur (GLA), Dihomo Gamma-linoleenzuur (DHGLA), Arachidonzuur (AA), Eicosapentaeenzuur (EPA), Docosapentaeenzuur (DPA), Docosahexaeenzuur (DHA).

Hoe bereidt u zich voor op de BalanceTest?

U kunt de BalanceTest overal en op elk moment doen, u hoeft namelijk niet te vasten. Probeer het hertesten onder dezelfde omstandigheden te doen als de eerste keer, voor optimaal resultaat. Het duurt maar een paar minuten om de test te doen en de instructies zijn intuïtief en gemakkelijk te volgen. Neem ze zorgvuldig door, van begin tot eind voordat u begint.

Kies een tijdstip dat het meest geschikt is om de BalanceTest te doen. Was uw handen en maak een van uw vingertoppen goed schoon met het bijgevoegde alcoholdoekje. Prik met het lancet in uw vinger en druppel wat bloed op een vloeipapiertje. Laat de bloedvlekken 10 minuten aan de lucht drogen voordat u de monsterkaart sluit. Maak een foto van uw unieke Test ID code en registreer deze anoniem online, voordat u uw monster opstuurt.

Inzicht in uw resultaten

Na 10-21 dagen ontvangt u een sms-bericht dat uw vertrouwelijke bloedmonster is geanalyseerd en dat u op uw profiel via zinzinotest.com kunt inloggen voor de resultaten. Uw metingen worden weergegeven in een gemakkelijk te begrijpen overzicht, met grafieken, percentages en kleurcodering. Vergeet niet dat onze gezondheid niet stilstaat en dat u de test na 120 dagen, de tijd die onze bloedcellen nodig hebben om te regenereren, opnieuw moet doen om op de hoogte te blijven van uw huidige gezondheid.

Het testrapport bevat persoonlijke aanbevelingen en richtlijnen over hoe u de essentiële Omega-6:3 balans in uw lichaam kunt herstellen om uw gezondheidsreis te versterken, inclusief specifiek voedingsadvies zoals het verhogen van de inname van voedingsmiddelen met Omega-3 en het verminderen van Omega-6 vetten. Gebruik de voedingsadviezen als leidraad bij uw voedingskeuzes, naast uw dagelijkse inname van BalanceOil+.

Ben jij benieuwd hoe dit werkt en wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op!

Wil jij graag tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief