Koolhydraatarm eten is echt mijn levensstijl geworden!

Januari 2021 strikte ik mijn veters en dacht: “Jeetje wat gaat dit moeilijk!” Ik stond op de weegschaal en werd gewoonweg niet blij van het cijfer dat ik zag. Mijn knop ging om, hier moet ik zo snel mogelijk iets aan veranderen! Ik ben me daarom gaan verdiepen in verschillende leefstijlen, wat zou bij mij passen? Ik kwam uit bij koolhydraatarm. Naar mijn idee kon ik dan toch nog erg lekker eten, alleen moet je dan het een en ander laten staan. Zou dit me lukken?

De eerste stappen lukte me zelf

Ik slaagde erin om zelf een start te maken met de koolhydraatarme levensstijl, maar een aantal weken later merkte ik dat ik stil bleef staan.. Doe ik dan toch iets niet goed? Het was inmiddels al mei en het wilde me niet meer lukken. Dan maar weer op zoek: hoe nu verder? De koolhydraatarme levensstijl beviel me eigenlijk goed, maar misschien heb ik hier gewoon begeleiding in nodig.

Lekker eten én dichter bij mijn doel komen

Na een zoektocht op internet vond ik het PS. food & lifestyle programma. Ik ging op zoek naar een coach bij mij in de buurt. De dichtstbijzijnde coach zit een half uur van mij vandaan, maar toch besloot ik contact met haar op te nemen. Ik kreeg een super spontane, enthousiaste vrouw aan de lijn die mij wist te overtuigen om even langs te komen!

Na het kennismakingsgesprek besloot ik te starten met het programma. De eerste weken ging het hard. Ik kwam steeds dichter bij mijn doel en ik at nog lekker ook! Ik ben nogal een lekkerbek, dus ik at gewoon de PS. melkchocolade chunk (lijkt op een Kitkat), PS. chips en PS. wafels. Deze producten waren heerlijk en ik had altijd een verzadigd gevoel. Dit beviel me wel. Mijn favoriete product van PS. food & lifestyle is absoluut de chocolade chunk, die is TE lekker!

Ik at niet minder, maar anders

Weken verstreken en iedere week kwam ik dichter bij mijn streefdoel. Ook in de zomervakantie wist ik me goed te houden omdat je niet minder, maar anders gaat eten! Natuurlijk heb ik me ook wel eens laten gaan. Ook die momenten heb ik gehad. Maar door de tips en motivatie van mijn coach heb ik door weten te pakken. Ik ging weer naar de sportschool waardoor ik eindelijk niet meer buiten adem was als ik boven aan de trap stond!

Inmiddels mocht ik over naar de stabilisatie fase, waarin ik het aantal koolhydraten langzaam een beetje mocht opbouwen. Echter werkte dat opbouwen voor mij niet, ik bleef hangen of kwam zelfs weer wat aan. Dat wilde ik absoluut niet dus besloten we weer terug te gaan naar fase 1A en BOEM, toen ging ik weer als een speer!

Mijn streven

Het is me gelukt, ik heb mijn doel behaald! Ik ben zo blij, zo ontzettend blij, met het resultaat dat ik heb bereikt! Hoe ik dit vierde? Met een vreugdedansje!

Inmiddels heb ik zo langzamerhand een compleet nieuwe garderobe! De kleding die niet paste heb ik weggegeven want nooit, maar dan ook nooit wil ik weer terug naar de Ellen van Januari 2021! Om het vol te houden zal ik altijd op moeten blijven letten. Maar dat gaat me lukken. Koolhydraatarm eten is echt mijn levensstijl geworden. Gaan we naar een pannenkoekenhuis met ons gezin? Dan kies ik een uitsmijter en bestel ik het zonder brood. Vind ik dat moeilijk? Totaal niet meer, ik geniet er juist van. Thuis kan ik namelijk best een pannenkoek maken hoor, maar dan wel koolhydraatarm!

Natuurlijk eet ik af en toe een frietje, maar dan bestel ik wel mijn hamburger zonder brood. Het is een gewoonte geworden, iets wat zo goed bij mij past dat ik er nu helemaal niet meer over na hoef te denken!

Ellen Veldkamp, 37 jaar

Ben jij ook toe aan verandering? Op zoek naar een oplossing? Of ben je gewoon nieuwsgierig of deze manier iets voor jou is? Maak dan een vrijblijvende afspraak en we gaan samen kijken naar jouw oplossing!

Wil jij graag tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief