PowerSlimmers helpen elkaar: ‘Tips voor de start’

Tips van PowerSlimmers

Margot: “Als je iets heel erg lekker vindt, kijk dan of je kunt experimenteren met een PowerSlimproof versie.” Goed idee Margot! Jezelf verwennen met iets lekkers zorgt ervoor dat je het ook kunt blijven volhouden. Maak bijvoorbeeld eens een lekker pizza van een wrap met tomatenpuree, champignons en kipreepjes.

Liliane: “Je hebt hele leuke gratis wandelapps, bijvoorbeeld RouteYou, Komoot of Route.nl. Download deze en loop gewoon elke dag 10.000 stappen! Niet zuchten maar gewoon doen. En het leukst is om elke keer een andere route te zoeken. Ik kies routes uit binnen een straal van 20 minuten rijden vanaf mijn huis. Dat kan ook 20 minuten fietsen zijn. Je staat verbaasd hoeveel nieuwe dingen je in je eigen omgeving kunt ontdekken!” Wat een leuke tip Liliane, we hebben ze meteen ook op onze eigen telefoon gedownload! 😉

Ellen: “Probeer veel verschillende producten uit, en zorg ervoor dat je altijd een PowerSlim product bij de hand hebt zodat je niet in de verleiding komt iets anders te nemen. Nee zeggen is veel makkelijker dan toch één koekje of één glaasje wijn.”

Aukje: “Wil je iets lekkerder drinken dan simpel water? Doe dan een kaneelstokje en steranijs in je water, geeft een heerlijk smaakje!”

Ingrid: “Maak het jezelf makkelijk. Wen eraan om iedere week een weekmenu te maken. Op de dag dat je je nieuwe PowerSlim producten hebt gehaald maak je 7 dagdoosjes. Elke dag pak je je dagdoosjes en je hoeft niet na te denken wat je gaat eten.”Goed bezig Ingrid! Iets met ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ 😉

Tryntsje: “Wees niet te streng voor jezelf, maar blijf vooral genieten! Ga lekker wandelen en bewegen. Dit geeft ook een goed gevoel en energie om door te gaan!”

Anita: “Ken je meer PowerSlimmers? Maak dan samen een groepsapp aan. Ik en mijn vriendin hebben zelfs onze wandelapp samen. Kunnen we elkaars vorderingen en moeilijke momenten zien. Stimuleert enorm! Goed idee Anita! Zorg ook bijvoorbeeld dat je de FB pagina volgt, wie weet leer je hier zelfs mensen kennen!

Mischa: “Zoek op de website van PowerSlim allerlei recepten uit die je lekker denkt te vinden en print deze uit. Bewaar ze in een map en pak die erbij wanneer je je dag- of weekmenu gaat samenstellen. Zo ga je niet fantaseren over waar je “zin” in hebt op dat moment. Ik kijk naar wat ik in huis heb, stel een dagmenu samen voor een paar dagen met deze ingrediënten en kies uit deze recepten wat ik eet. Dat werkt voor mij heel prettig!”

Kristel: “Maak als je start een foto van jezelf, het liefst eentje waar je goed je lijf en vormen kunt zien en herhaal dit daarna iedere maand of 2 weken. Hoe confronterend het ook is/kan zijn, het helpt je uiteindelijk echt beseffen dat je goed bezig bent. En als je de verschillen gaat zien doet dat zo goed!” Helemaal mee eens, we horen het wel eens vaker dat PowerSlimmers achteraf spijt hebben dat ze dit niet hebben gedaan. Het vormt niet alleen bewijs aan jezelf wat je hebt weten te bereiken, het is ook reminder om je gezonde levensstijl vol te blijven houden!

Marion: “Wees lief voor jezelf, de eerste stap heb je al gezet door met PowerSlim te starten. Focus niet op je streefgewicht, dat komt vanzelf. Maar wees trots op iedere stap, ook al is het maar een gewichtsverlies van 100 gram!”

Geertje: “Verwen jezelf met andere dingen dan met eten! Ik koop luxe verse thee of maak soms thee met gember, een kaneelstokje en anijs. Ik geef mezelf soms ook een schoonheidsavondje of goodiebox cadeau.”

Heleen: “Pak een glazen pot en stop voor elke 100g die je afvalt één mooi steentje in de pot. Je zult zien hoe snel de pot zich vult als je je goed aan het PowerSlim programma houdt. Het motiveerde mij enorm, omdat het heel visueel is. Ik ben uiteindelijk 15 kg afgevallen, dus moet je voorstellen hoeveel steentjes dat waren! Succes!” Heel leuk Heleen, soms helpt het visualiseren van je voortgang inderdaad om te beseffen hoe goed je bezig bent! Plus de motivatie om het vast te houden.

Adinda: “Blijf in jezelf geloven! Je kunt het.Zeker weten, heb vertrouwen in jezelf en je kunt veel meer bereiken dan je denkt!

Anita: “Beloof jezelf dat je nooit meer uit een pakje of potje eet. Meng zelf je kruiden, salades en sausjes. Even veel werk in het begin maar nu weet ik niet beter.” Zeker weten! In ons kookboek ‘Koolhydraatarm genieten’ vind je allerlei lekkere ideeën voor zelfgemaakte kruidenmixen, sausjes en dressings. Met een beetje magere kwark, mayonaise en paprikapoeder zet je bijvoorbeeld al een lekkere cocktailsaus op tafel!

Marja: “Eet wat je lekker vindt. Er zijn genoeg lekkere koolhydraatarme recepten en producten. Zo is het geen kwestie van volhouden, maar van anders eten.”

Jacqueline: “Plan de eerste 3 dagen weinig tot niks in je agenda. Doordat je bepaalde dingen uit je menu gaat schrappen, moet je lichaam even wennen. Hierdoor kun je even misselijk of flauw worden. Dan is het fijn om even lekker op de bank te kruipen.”

Anne-Marie: “Ga er voor en gun het jezelf. Wees eerlijk naar jezelf en je coach. En beloon jezelf af en toe, niet met eten maar met iets leuks!”

All By Change Allette van Brugger PS Coach

Wat een leuke tips! Het omgooien van je eetpatroon is natuurlijk even wennen, je gaat misschien wel heel anders eten dan dat je voorheen deed. Het is belangrijk dat je een manier vindt die bij jou past. En als dat misschien even tijd nodig heeft is dat helemaal niet erg. Probeer van alles uit. Lekkere recepten, nieuwe groentes, andere producten, een uitgebreide lunch of juist een snelle. Noteer bijvoorbeeld in je telefoon of in een leuk schriftje alle gezonde recepten die jij lekker vond. Zo kun je makkelijk inspiratie vinden wanneer je gaat bedenken wat je wilt koken.

Kom er achter wat jij lekker vindt en wat bij jou past. Alleen dan lukt het je om je gezonde eetpatroon ook door te zetten! Want het moet natuurlijk ook leuk blijven!

Wil jij graag tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief