Willemijn’s Blog: 2. ‘Is dit wel gezond?’

O, wat heb ik bovenstaande vraag in het begin veel gehad vanuit mijn omgeving toen ik bezig was het met PS. food & lifestyle programma.
Vooral in de eerste 2-3 maanden ging het heel snel!
Mensen vergeleken PS. vaak met een crashdieet en niet met een gezonde levensstijl. Waarom noem ik PS een levensstijl en niet een dieet, als ik zo snel mijn doel heb bereikt? Laat ik bij het begin beginnen…

Willemijn's blog 1

Mijn start

Toen ik begon met PS. food & lifestyle ging ik aan de slag met het starterspakket met daarin alles voor de eerste week. Daarin zaten allerlei diverse producten zodat ik kon proeven en mijn favoriete producten kon ontdekken. Daarbij in zat ook een boekje met het weekmenu en een aantal receptjes. Wat voor mij de grootste verandering was toen ik begon, was het feit dat ik van de ene op de andere dag 6 eetmomenten had. Zelfs de dag voor ik begon had ik misschien maar 2 tot 3 eetmomenten, waarvan de eerste misschien om 11.00 of 12.00 uur was. Voor veel mensen is zes keer eten op een dag heel normaal maar voor mij was dit de grootste aanpassing. Ik denk dat ik zeker de eerste 2-3 maanden wekkers had staan in mijn telefoon, aangepast aan welke diensttijden ik die week draaide. Elke 2/2,5 uur ging er een wekker af zodat ik wist dat ik moest eten.

Ik moest elke 2 tot 2,5 uur eten van mijn coach, dit vond ik enorm wennen. Waarom?
Ten eerste omdat ik het niet gewend was en ten tweede omdat ik na 2,5 uur iedere keer nog een verzadigd gevoel had. Elke 2 tot 2,5 uur eten zorgt ervoor dat je verbranding op gang blijft.
Zelfs nu, een jaar later probeer ik mij hier zo goed mogelijk aan te houden. Soms ontbijt ik wat later waardoor er een eetmoment vervalt maar minder dan 5 eetmomenten heb ik niet.
Naast de verandering in voeding begon ik vrijwel direct met meer te bewegen, eerst wandelen en later ook echt intensief sporten. In mei 2021 meldde ik mij voor het eerst in jaren weer aan bij de sportschool. Sindsdien ga ik 2-3 keer per week! Het is echt een levensstijl geworden waar ik nog steeds veel positiviteit uit haal.

Willemijn's blog 2

Ik heb zoveel geleerd

Mijn coach was mijn constante factor in het afgelopen jaar. Doordat ik wekelijks bij haar op consult ging, had ik een half uurtje per week om te bezinnen en te reflecteren. Mijn leven was ondanks corona altijd erg hectisch en naast dat Nancy mij hielp in mijn voeding/levensstijl, was zij ook mijn klankbord. Ik merkte dat er namelijk ook veel psychische dingen los kwamen. Afvallen is niet alleen gewicht verliezen. Deze emoties kon ik bij mijn coach kwijt, met haar kon ik dingen weer in perspectief zetten.

Ik heb zo veel geleerd over mijzelf, voeding en mensen dit jaar. Doordat ik mijn verhaal ben gaan delen op Instagram heb ik een hoop nieuwe mensen leren kennen, ieder had zijn/haar eigen verhaal. Ik heb geleerd dat er geen goed of fout is. Wat ik wel geleerd heb is dat je moet doen wat bij je past, wat goed voelt. Ik heb geleerd dat gezonde voeding ook genieten kan zijn.

Mijn tips

Blijf bij jezelf
Ik zou jullie mee willen geven om vooral heel erg bij jezelf te blijven. Het kan zijn dat anderen namelijk zullen oordelen over de manier waarop jij het aanpakt. Dat kan funest zijn voor je proces, ik ben zelf ook tegen die muur aan gelopen. Er zal een moment komen dat je de handdoek in de ring wil gooien. Maar zorg dan ook dat je een klankbord hebt, zorg dat jij jouw gevoel en mening kan uiten. Je gevoel is namelijk 75% van je hele proces, voeding en sport is die andere 25%.

Maak foto’s
Maak daarnaast foto’s! Ik ben vanaf dag 1 foto’s gaan maken, elke maand maakte ik een foto van mijn voorkant en zijkant en elke maand legde ik de foto’s naast elkaar. Ik denk dat dit echt mijn belangrijkste tip is voor jullie, ik heb hier zo ongelooflijk veel aan gehad! Als mijn weegschaal weinig verschil liet zien, lieten mijn foto’s het wel zien!

Vind je nieuwe ik
Als laatste, vind je nieuwe ik! Er kwam bij mij een hele nieuwe Willemijn naar boven, een Willemijn die verstopt had gezeten. Je zal echt zelf weer een kennismaking met jezelf moeten doen! Maar wat geniet ik ervan om elke dag zo op te staan! Geniet van elke dag, geniet van elke maaltijd. GENIET!

Volgende week vertel ik jullie meer over de ‘nieuwe ik’ in mijn volgende blog ‘Happy new me!’

Tot dan!

Groetjes, Willemijn

Bron: Ps. food & Lifestyle

Wil jij graag tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief