Kookboek Uit de hand van Topchefs (met een voorproefje E-book)

Beschrijving

Kookboek Uit de hand van Topchefs (met een voorproefje E-book)

In het inspirerende kookboek “Uit de hand van Topchefs” laten maar liefst 50 Nederlandse en Belgische top- en sterrenchef zien dat gezond en koolhydraatarm eten op sterrenniveau mogelijk is, zowel uit als thuis. In het boek worden de passie, bijzondere verhalen en maar liefst 92 gezonde gerechten van deze 50 top- en sterrenchefs gedeeld.
Ik geef je alvast een voorproefje door je een kijkje in de keuken te geven van 7 top- en sterrenchefs.
Deze download je hier: Voorproefje Kookboek Uit de hand van Topchefs

Met trots lanceren wij het prachtige kookboek ‘Uit de hand van topchefs’. Een samenwerking tussen PS. food & lifestyle  en 50 top- en sterrenchefs waarin we onze passie voor lekker en koolhydraatarm eten hebben samengebracht.

Een vraag die we van onze PowerSlimmers vaak horen is “Ik wil graag uit eten, maar wat kan ik het beste kiezen van de menukaart?”. Die vraag bracht ons op het idee om samen te gaan werken met een aantal topchefs. Want wie kan er nu beter laten zien, hoe lekker koolhydraatarme gerechten kunnen zijn, dan deze chefs. Juist in de toprestaurants zijn veel van de gerechten gezond en koolhydraatarm.

Hoe is het boek tot stand gekomen?

PS.  coach Monique van Wessum heeft jarenlang zelf een restaurant gerund en heeft het idee voor dit kookboek voorgelegd aan een aantal topchefs. Het enthousiasme spatte er vanaf en vele chefs wilden direct meewerken. Uiteindelijk hebben 50 topchefs van 1- en 2-sterren restaurants uit Nederland en België ‘ja’ gezegd, en zijn we samen met hen aan de slag gegaan om dit kookboek te maken.

Monique, PS. kok Peter van de Heuvel, fotograaf Mark Koolen en zijn assistent Rudy zijn op pad gegaan om dit idee te realiseren. Zij gingen bij alle chefs langs om samen twee koolhydraatarme gerechten op de foto te zetten. In totaal zijn er 92 koolhydraatarme gerechten in deze sterrenkeukens bereid, met als resultaat een meer dan 400 pagina’s tellend koffietafelkookboek. Boordevol prachtige gerechten, persoonlijke verhalen van de chefs en kijkjes in de keuken.

Zo laten we je graag zien dat koolhydraatarm eten helemaal niet saai of minder lekker is!

Uit de hand van topchefs 1

Wie werkten er met ons mee?

In totaal hebben we met 50 chefs uit heel Nederland en België mogen samenwerken. Het is een flinke lijst geworden met bekende namen uit de gastronomische sector:

Adrian Zarzo Habraken van restaurant Zarzo in Eindhoven, Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord, Alex Clevers van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem, André van Alten van restaurant La Provence in Driebergen-Rijsenburg, Bart Ausems van restaurant Tout à Fait in Maastricht, Bas van Kranen van restaurant Bord’eau in Amsterdam, Carl Wens van restaurandt De Pastorie in Lichtaart, Carlo Chantrel van restaurant De Zwaan in Etten-Leur, Otto Nijenhuis en Guido Le Bron de Vexela van Château St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul, Dennis Middeldorp van restaurant Sense in ’s-Hertogenbosch, Edwin Kats van restaurant Noble in ’s-Hertogenbosch, Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat,  Eric Swaghoven van restaurant Valuas in Venlo, Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam, Francois de Potter van restaurant La Trinité in Sluis, Francois Geurds van FG restaurant en FG Food Labs in Rotterdam, Gerard Wollerich van restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode, Jan Marrees van restaurant Marrees in Weert, Jan Sobecki van restaurant Tribeca in Heeze, Jan Tournier van restaurant Cuchara in Lommel, Jermain de Rozario van restaurant De Rozario in Helmond, Jilt Cazemier van restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren, John Kocken van restaurant De Heer Kocken in Vught, Kris de Roy van restaurant Hofke van Bazel in Bazel, Lars van Galen van restaurant ’t Lansink in Hengelo, Laurent Smallegange van restaurant Spetters in Breskens, Lucas Rive van restaurant Lucas Rive in Hoorn, Marleen Brouwer Bergwerf van restaurant De Loohoeve in Schoonloo, Martin Kruithof van restaurant De Lindehof in Giethoorn, Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed in Gent, Michel van Riswijk van restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, Paul Kappé van restaurant Monarch in Tilburg, Peter Tjidsger Postma van restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, Ralf Berendsen van restaurant La Source in Lanaken, René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in Well, Robert van Landeghem van restaurant Michel in Groot Bijgaarden, Robin van de Bunt van restaurant De Leuf in Ubachsberg, Ronald van Roon van restaurant Calla’s in Den Haag, Roy Eijkelkamp van restaurant De Bokkedoorns in Overveen, Roland Veldhuijzen en Mark Meijer van bistro Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, Thijs Berkers van restaurant Oonivoo in Uden, Thomas van Santvoort van restaurant Flicka in Zaltbommel, Thorvald de Winter van restaurant Apicius in Bakkum, Dennis Kuipers en Jurgen van der Zalm van restaurant Vinkeles in Amsterdam, Robert Poel en Thomas Diepersloot van restaurant Voltaire in Leersum, Yuri Wiesen van restaurant Wiesen in Eindhoven.

We zijn trots dat we samen met deze chefs onze passie voor een koolhydraatarme levensstijl hebben mogen vastleggen in het kookboek ‘Uit de hand van topchefs’.

Uit de hand van topchefs 2

Persoonlijk overhandigd aan alle chefs

Afgelopen weken hebben alle chefs het kookboek ‘Uit de hand van topchefs’ persoonlijk in ontvangst genomen. Monique van Wessum: “We werden weer heel enthousiast ontvangen en de chefs waren totaal verrast en onder de indruk van het eindresultaat. Ze hadden niet verwacht dat het zo’n mooi boek zou worden. De fotografie, de dikte van het boek en de totale uitstraling. Ze vonden het in één woord ‘geweldig’. De chefs die wij spraken waren allemaal erg blij dat ze onderdeel mochten uitmaken van dit project. Super toch!”

Bedankt allemaal voor jullie medewerking aan het boek. We zijn erg trots op het eindresultaat dat we samen hebben neergezet!

Het koffietafelkookboek ‘Uit de hand van topchefs’ is verkrijgbaar de deelnemende restaurants en en bij All BY Change voor €69.