Zo haal je jouw goede voornemens wel! 10 tips

Januari, hét moment om aan de slag te gaan met je goede voornemens. Denk er eens over na, wat zou je nou nog graag willen bereiken of anders willen doen?

Bepaal jouw goede voornemens. Dan geven wij je tips om er voor te zorgen dat je ze echt gaat behalen!

 1. Stel haalbare doelen
  Ga bij jezelf na of je doel realistisch is? Voorkom teleurstelling en frustratie. Stel liever kleine doelen, zodat je stap voor stap naar jouw einddoel toewerkt.
 2. Maak een plan 
  Gezonder gaan eten, meer tijd vrij maken voor familie, meer bewegen. Hoe ziet dat er precies uit?
  Welke acties ga je ondernemen, hoe vaak, wanneer en hoe? Door een plan te maken wordt jouw doel veel concreter.
 3. Bereid je voor
  Ligt jouw lunch al klaar voor de volgende dag of staan je wandelschoenen al bij de deur.
  Wat ga je komende dagen eten? Maak een lijstje en haal de boodschappen vast in huis. We zeggen immers niet voor niets ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’!
 4. Spread the word
  Vertel anderen over jouw goede voornemens. Door anderen te vertellen over jouw plannen weet iedereen waar je mee bezig bent en kunnen zij er eventueel rekening mee houden. Daarnaast vormt het ook een goede stok achter de deur.
  Je wil immers niet tegen iedereen zeggen dat je er weer mee gestopt bent.
 5. Plan een reminder
  Vergeet je soms om je lunch klaar te leggen voor de volgende dag? Of om meteen na het eten een stukje te gaan wandelen? Zet een alarm of herinnering in je telefoon zodat je jouw voornemen niet vergeet.
  Ook een leuke tip: schrijf je goede voornemens als notitie in je telefoon en stel een melding in, iedere week of maand. Zo blijf je jezelf aan jouw goede voornemens herinneren. Want zeg nou zelf, ben jij je in april nog steeds bewust van de goede voornemens die je in januari hebt opgesteld? Dit keer wel!
 1. Motiveer jezelf
  Op de bank kruipen en Netflixen is nou eenmaal gemakkelijker en soms zul je je vast wel eens vragen ‘Waarom doe ik dit eigenlijk?’. Nou, wat was dat doel ook alweer? Zorg ervoor dat je jezelf blijft motiveren en de handdoek dit keer niet in de ring gooit. Blijf jezelf motiveren bijvoorbeeld met een quote op de achtergrond van je telefoon of door jouw mooie jurk in de slaapkamer te hangen.
 2. Houd je voortgang bij
  Hoe gaat het? Iedere week een stapje dichterbij. Door je voortgang bij te houden blijf je jezelf motiveren en zul je minder snel opgeven. Zet bijvoorbeeld iedere dag een kruisje op de kalender, print een maandoverzicht of gebruik een app om je voortgang bij te houden.
 3. Beloon jezelf
  Deel jouw doel op in kleine tussendoelen. Ieder succes mag gevierd worden! Ben je 5 kilo kwijt? Koop een mooie bos bloemen voor jezelf, dat ene boek dat je graag wilt of plan een heerlijk avondje ontspanning voor jezelf met een tijdschrift, kop thee en een warm bad. Wanneer je weet dat er een beloning op je wacht wordt het leuker om naar je (tussen)doelen toe te werken.
 4. Houd vol!
  Ook wanneer je het even niet meer ziet zitten. Blijf volhouden en bedenk waarom je dit ook alweer doet. Je kunt natuurlijk ook altijd je coach een berichtje sturen als je het even niet meer weet. Ook wanneer het een keer mis is gegaan. Om het maar helemaal op te geven is zonde van al je harde werk. Wat zul jij straks trots zijn op jezelf als je toch gewoon hebt doorgezet!
 5. Geloof in jezelf!
  Misschien wel het belangrijkste van allemaal, de dingen die je tegen jezelf zegt. Geloof jij in jezelf? Dat je dit wil én kan bereiken? Een positieve en zelfverzekerde houding maakt jouw doel behalen veel gemakkelijker. Wanneer jij gelooft dat je jouw doel gaat behalen, gaat het je ook lukken! Niets is onmogelijk. Zorg voor een positieve mindset en de motivatie om iets te gaan realiseren, niet omdat het moet maar omdat je het wilt!
  Wil je meer lezen over wat voor effect een positieve mindset heeft op gedragsverandering?
  Lees de volgende  de column van PowerSlim diëtist Hylke.

Ga ervoor, je kunt! Laat het nieuwe jaar maar komen! 

Bron: Powerslim

Wil jij graag tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief