Wil jij vóór de zomer nog een aantal kilo’s verliezen?

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd al te zwaar geweest. Op allerlei manieren heb ik geprobeerd om af te vallen, maar op eigen houtje lukte het me nooit blijvend. De kilo’s kwamen altijd weer terug.

Voor de buitenwereld leek het waarschijnlijk alsof ik mijn gewicht en mijn lichaam accepteerde zoals het was. Maar het tegendeel was waar: ik was in mijn hoofd altijd bezig met wat ik van mezelf wel of niet mocht eten. Winkelen deed ik het liefst alleen, want met anderen erbij was het altijd te confronterend.

Alleen lukte het me niet

Ik wilde ontzettend graag van mijn overgewicht af, maar dat lukte me niet alleen. Begin dit jaar ging in mijn hoofd de knop om: ik was er klaar mee om altijd maar met afvallen bezig te zijn. Ik wilde het nog een keer proberen. Dat was het moment dat ik een afspraak maakte bij mijn PowerSlim coach.

Ik besloot het nog een keer echt goed te willen doen eind december/begin januari: hét moment waarop reclames voor afslankmethoden honderd keer op tv voorbijkomen. Zo wist ik precies wat het aanbod was en heb ik me overal goed op ingelezen. Bij het PowerSlim programma had ik een goed gevoel: 6 vaste eetmomenten per dag met voldoende groenten. Ik was op zoek naar iets wat ik een lange tijd zou kunnen volhouden en waar na het afvalproces een goede basis door zou hebben. Dit paste daar in mijn ogen goed bij. Ik had wel wat twijfels bij het weglaten van fruit, maar in het eerste gesprek met mijn coach legde ze direct goed uit wat de reden daarvoor was en dat dit ook maar tijdelijk was.

Uiteindelijk ben ik niet 10 kg, maar 20 kg afgevallen

Ik begon met de wens om 10 kg af te vallen. Voor mij een ver van m’n bed show, want waarom zou dat mij ooit lukken? Elke week bij mijn coach op de weegschaal was een spannend moment: wat was er die week af? Was er überhaupt iets af? In het begin vond ik het moeilijk te geloven dat ik, met al die eetmomenten, elke week keurig afviel. Ik had geen honger, vond het heerlijk om zo’n vaste structuur te hebben en toch viel ik af. Al heel snel had ik ook een fijn ritme gevonden, ik plande mijn week vooruit en een dag van tevoren bereidde ik alles voor in bakjes voor als ik bijvoorbeeld naar mijn werk moest.
Toen kwam het coronavirus in ons leven en zag alles er ineens heel anders uit. Maar ook thuis hielpen de producten van PowerSlim mij om ritme in mijn dag te houden. Deze methode heeft mij echt een houvast geboden en de vaste eetmomenten per dag hielpen mij heel erg. Uiteindelijk ben ik niet 10, maar 20 kilo afgevallen.

“De grootste uitdaging was het terugkrijgen van mijn zelfvertrouwen!”

Lichamelijk heeft het afvallen mij heel veel gebracht: ik ben fitter en zit lekkerder in mijn vel. Zo’n uiterlijke verandering is meer dan alleen lichamelijk. Mentaal is het echt nog wel wennen. Als ik mijn spiegelbeeld zie, word ik herinnerd aan dat ik er echt anders uit zie. Dat moet in mijn hoofd nog landen, het matcht nog niet. Het wordt wel wat beter, maar dat heeft denk ik nog wel wat tijd nodig voordat ik ook helemaal mentaal heb geaccepteerd dat dit mijn nieuwe lijf is.

Tijdens het afvallen was dit ook echt mijn grootste uitdaging. Dat zat voor mij niet in niet snoepen, maar in weer zelfvertrouwen opbouwen. Want dat was na al die jaren met overgewicht laag. Het komt nu langzaamaan weer terug, maar het is een lang proces.

Mijn succestip

Mijn tip voor anderen is plannen. Elke week zat ik, als super gestructureerd persoon, met een boodschappenlijstje bij het weegconsult. Ik had mijn week al vooruit gepland en opgeschreven wat ik wanneer wilde eten. Dat heeft mij ontzettend geholpen. Weet je wat handig is als je een hele dag onderweg bent? Zorg de avond ervoor dan dat je alles voorbereidt, zodat je ’s ochtends alleen je producten, maar hoeft mee te nemen. Zo kom je heel eenvoudig je dag door en voorkom je dat je tegen verleidingen aanloopt.

Wil jij vóór de zomer nog een aantal kilo’s verliezen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Dit is jouw zomer actie

Wil jij ook meedoen met het Powerslim dit is jouw zomer programma? Bel mij dan nu 06-44016485 of mail ons info@allbychange.nl.

Wil jij graag tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief